Værdi og overskud kommer indefra

Fred være med det.

Julefred – var min tanke forleden aften, i min lokale Fakta.

“Fred være med det” omskrivning af Fred være med jer, Jesu ord til disciplene, da han møder dem efter sin opstandelse, og de frygter og er nervøse for situationen, efter de har hørt han er.

Ordene er blevet til ord vi kan benytte, så vi skaffer fred inde i os selv. Undlader at lukke andres uro ind og sprede sig i vores krop. Vi kan også hjælpe andre til at holde på egen fred. Det handler om at blive i en god energi. Holde sin egen vibration.

Torsdag aften da jeg var på vej ud, spurgte min søn om ikke jeg kunne runde Fakta og købe den sidste Nissegave, til hans Nisseven. Derfor endte jeg i Fakta.

Allerede på parkeringspladsen kunne jeg mærke en dirren, af noget ufredeligt. Der holdt 2 biler ved indgangen, 2 personer råbte til hinanden, de skændtes vist ikke var bare utilfredse. Jeg lukkede af – fred være med det. Jeg nynnede (det virker altid for mig).

Lige inden for døren i vindfanget, fandt jeg en smuk grå Nissepiger med lidt glimmer, hun smilede, så meget som en 12 cm. lerdukke med tøj, nu kan. Hun skal være gaven, så jeg snuppede hende og trådte ind i forretningen.

Hold da op, ved kassen stod 6-7 personer rundt om en meget ung kassedame. Der var en voldsom diskussion og den unge kassedame fik gloser hældt over sig, jeg ikke vil gentage.

Jeg og min Nissepiger, gik over til kassen. Jeg fangede kassedamerne øjne. ” Nets er nede” sagde hun. (Altså ingen dankort mulighed)
Uden at jeg egentlig vidste det, sagde jeg smilende, mens jeg holdt hendes øjenkontakt.
“Nå, jeg har 24 kr. til denne søde nisse i kontanter”

Samtidig besluttede jeg at støtte kassedamen i, ikke at tage en udefra kommendes teknisk fejl / uheld på sine personlige skuldre.

Så jeg holdt fast i øjnkontakten, sagde højt, det er da også uheldigt. Godt der altid er andre løsninger.

Hun smilede, lidt forsigtigt, slog min nisse ind. Jeg betalte ( jeg havde faktisk kun 27 kr. I kontanter opdagede jeg efterfølgende, hvilket jo også var nok)

Jeg nynnede indvendigt, fokuserede på fred. Rundt om os skete der følgende. En tjekkede sin pung, jo hun havde da lige kontanter nok.
En anden stillede sine varer, jeg kommer igen når nets er oppe.
En ringede til en ven, der boede ved siden af og havde kontanter. ( han fik så retur via mobilpay)
Og den sidste fik lov at skylde for en pakke rugbrød til næste morgen. – han fortalte i tilskud, at han købte morgenbrød i Fakta hver morgen, fordi det bare er så godt.

Helt ydmygt gik jeg hjem, sammen med Nissepigen. Dette er et eksempel på hvordan vi som mennesker kan hjælpe både os selv og andre til at flytte vibrationen af ufred, ukærlighed og vrede, til nærvær, glæde og muligheder – til hverdagsoverskud.
Ved at være bevist om hvad vi ønsker at lukke ind i os selv. Og hvad vi lader andre om at have.

Det er så først i går fredag, de gamle ord ” fred være med det” dukkede op i mig. Jeg vil nu gøre dem til et mantra. Kunne du tænke dig det samme, så er de hermed givet videre som en uindpakket julegave.

Vi kan alle gøre og være en forskel.
Skøn og fredfyldt 19. december og lørdag til dig og alle omkring dig.

Søndag den 20. december har der været drillenisser. Kalenderen er forsvundet fra Facebook.

Jeg skrev om sociale kompetencer, bevægelse, ernæring, fordøjelse, ro og hverdagsoverskud. Samt hvordan det hænger sammen.
Det er et emne jeg brænder for vigtigheden af, så der kommer i januar et længere blogindlæg om dette.

Hvor meget værdi synes du du er værdig til.

Du har og jeg har den største værdi. Derfor har vi også hver især ansvaret for vores liv, vores glæde og vores overskud.

For mig sker der så ind imellem det, at jeg har samlet et ubevist mønster op på min vej. Netop fordi det er ubevist, har jeg ikke “tolket og analyseret det”. Dvs jeg bruger det i en urationel hensigt.

Sådan et mønster har jeg lige bevist lagt fra mig.

Jeg havde et mønster fra min barndom, tillært af min far og mor. Min far startede sit liv via et børnehjem, var derefter i pleje hos en familie på en gård. Dvs. De byggede gården selv, de boede i starten i “hønsehuset”

Mine forældre var kreative, kunne alle løsninger selv, eller fandt ud af dette. Derfor har jeg også lært denne fantastiske kreativitet.

I mit hjem blev kreativiteten, løsningen når der ikke var penge til…. Så på en eller anden måde har jeg fået et mønster der hed: ” Jeg kan lave det selv og billigste løsning er bedst”

Det kan jo være et glimrende livssyn. Og var netop det der gav overskuddet i mit barndomshjem. Alt var som det kunne og skulle være.

Idag er min situation en anden, mønsteret passer ikke 100 % i mit liv mere. Dels er der faktisk ting jeg ikke har tid til alt lave, derfor kan det blive dyrt at gøre selv. Andet jeg ikke har lyst til. Og dels er jeg der i mit liv hvor jeg får større glæde og værdi, når andre løser opgaven for mig.

Det havde jeg ikke set, for mønsteret er jo, selvgjort er billigt og bedst.

Jeg vidste der lå et mønster bag, efter mange spørgsmål, følelser og tanker fandt jeg, hvad der lå bag.

Inde i mig handlede det om selvgjort og billigst.
Jo, sådan handlede jeg. Men bag dette lå, er jeg værdig til den værdi, bedste løsning netop for mig giver.

Så hang tingene sammen. Jeg kunne sætte sætningen ind i mange sammenhæng. Og det giver mening.

Dette betyder ikke, jeg aldrig mere vil sy selv, ordne min have, købe en smuk bluse på tilbud osv.

Det betyder bare jeg nu vælger med omhu, tager både mine følelser og mine tanker med før jeg handler. For JA jeg er værdig til værdi. Lige netop den værdi der giver mig størst glæde og overskud lige nu.

Det er også vigtigt at påpege denne værdi ikke nødvendigvis hænger sammen med penge. Det kan være værdien af at støtte et andet menneske. Give et kram, smile osv. Dine handlinger skal give dig værdi.

Du er værdig til værdi.

Dejlig og værdifuld mandag og nydelsesfuld 21. december.

Støtte og hjælp giver overskud

Jeg havde en aftale med en ny kunde forleden.

Han kontaktede mig pr. telefon. “Jeg skal have en aftale inden jul.” Mit ærlige svar:” Jeg skal se om det er muligt.” Hans lidt vrede svar:” Ingen kan og vil hjælpe mig”

Det tog jeg op, inden jeg faktisk fandt plads til første samtale.

Jo, jeg både ville hjælpe ham og kunne, hvis han vil hjælpe sig selv.

Jeg havde ret i det jeg mærkede, da han sagde “ingen vil hjælpe mig”.

Af en eller anden grund, var hans holdning og dermed hans sprog blevet:
Først mig og mine grænser, uden at respektere og se andre.

Dvs. i situationen kan det føles ok for personen selv, mennesker omkring en oplever at blive såret, nedværdiget, skældt ud og måske uærlighed.

Det jeg reagerede på i telefonen, var også at min kunde hævede stemmen og virkede kold. Så alt i alt blev returbudskabet, fra ham meget hårdt.

Fagligt vil jeg betegne denne optræden som aggressiv. Og ærligt, jeg havde takket nej, til at have ham som kunde, hvis ikke han i den korte tlf. samtale vi havde om emnet, netop gav udtryk for at det var denne optræden jeg skulle fixe.

Vi fik afklaret at jeg ikke kan “fixe” noget for nogen, jeg kan hjælpe, mennesker til bevidsthed og dermed støtte mennesker i at hjælpe sig selv. Og vi fik afklaret, at vi som mennesker sjældent kan “fixe” noget som helst, vi kan stille og roligt, skridt for skridt gå mod vores ønske, intention og mål På den måde kommer vi hele frem og oplever hverdagsoverskudet vokse fra begyndelsen.

Vi, fik også i telefonen afklaret hvad hans intention var. Det gjorde vi fordi, han ikke skulle have og bruge tid på sessioner hos mig, hvis han med “fixe” mente at andre skulle ændres.

Så det var en fuldstændig anden herre, jeg mødte til første session forleden.

I 14 dage havde han, mærket efter, hvad var hans intention egentlig, hver gang var han stødt ind i sin egen aggressive adfærd, han havde mærket hvordan den gav mavesmerter, hvordan han følte sig sat “på plads”.

Så forleden blev udgangspunktet et andet, end vi havde aftalt, for netop det at mærke sig selv, giver en fin pejling på hvordan vi virker på andre.

Kenneth, som kunden hedder, har nu et ønske om ændre sin holdning over for sig selv og derigennem få en anden holdning til andre, leve livet uden fordømmelse og forhåndsholdninger.

Kenneth, blev hurtigt klar på, hvorfor han levede med fordømmelse og forhåndsholdninger. Faktisk grinede vi sammen af dette, fordi jeg jo kunne spejle, dele af dette til noget i mit liv tidligere.

Dette gjorde at han både oplevede støtte, ikke følte sig forkert og så mulighederne for at ændre sig.

I morges lå der en rørende mail til mig. Og tak for roser, det der rørte mig mest, er den fornemmelse det er at få lov til at være med på et andet menneskes forandringsrejse. Jeg ser nu frem til næste session, med lige så stor glæde som Kenneth, gav udtryk for i mailen.

Vi kan støtte og hjælpe hinanden, forandringerne kommer inde fra dig selv. Du skal se, høre og mærke dig, så du ved hvor og hvem du er. Ellers kan rejsen ikke begynde.

Skøn tirsdag og 22. december, med juleglæde til dig

0 svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også læse om: