Kan jeg skabe ro? Og have flere bolde i luften?

Jeg har bevist skrevet overskriften som 2 spørgsmål og samtidig skrevet den så den kan læses, som et spørgsmål. Fordi jeg både er sikker på det kan hænge sammen, jeg er dog også af den opfattelse at det ikke nødvendigvis har spor med hinanden at gøre.

Vi er som mennesker skabt, til at kunne “tage vare på fare situationer”, det vi i dag ofte kalder “stressende”.

Stress er ikke nødvendigvis farligt, stress er naturligt. Vi kan sagtens tåle påvirkningen af stress, hjernen er skabt til dette. Hjernen, er dog ikke skabt til vi aldrig lukker ned og får ro.

I El-Giganten forleden, skulle jeg købe en ny skærm til min PCèr (så jeg kan få lært at ligge billeder på bloggen, bl.a.). I den forbindelse sagde den unge engagerede ekspedient: “Husk at hvis du slukker din skærm helt, får den fred. Du sparer strøm og den holder længere”. (Han sagde også en masse teknik, nej, det husker jeg ikke. Jeg lukkede ned og stolede på ham 🙂 )

Hans ord gik lige ind, sådan er det jo også i mennesker. Hvis vi tror vi konstant kan køre i de høje gear, så brænder vi ud. Hjernen og kroppen får aldrig fred, vi brænder ud. Det er alvor og alvorlig stress, en sygdom. (et andet emne)

Når vi tager hverdagen, med al den fare, der dukker op, handler på denne og derefter trækker vejret dybt, giver os selv en kort pause, så kan vi igen. Vi har givet den fred der skal til for at vi sparer strøm og holder længere. Og til at hjernen helt fysisk ikke krymper.

Hvordan giver jeg mig selv ro, i en travl hverdag? Jeg tænkte nok du ville spørge.

Det virker som om vi tror, vi når så meget mere når vi styrter rundt, har mange bolde i luften. Jeg hørte i radioen forleden, at over 33% af alle annoncer indeholder ønske om medarbejder, der kan have mange bolde i luften. Samtidig er kravene til hvad vi skal nå, skruet op.

Nogle mennesker trives med mange bolde i luften, andre trives bedst med en opgave af gangen.

Spørg dig selv. Hvad virker for dig? Hold fast i, du ikke er hurtigere / langsommere, uanset hvilke metode der virker for dig. Brug den præference du har.

Vær bevist om pauser, uanset din præference, skal der pauser til.

Min fitness-træner, sagde forleden, da jeg snød og ikke holdt ½ min. mellem de 3 sæt, hvis ikke du holder pause, når du ikke i mål, du bliver hvor du er.

Jeg må erkende, hun har ret, pausen, giver mig lige de nye kræfter, der skal til for at kunne 12 løft mere.

Hvad skal det så være for en pause. Ja hvis du går efter en dag hvor du får hverdagsoverskud, skal der flere slags pauser til:

1. Du skal sikre dig god nærende og “levende” mad, til mindst 3 måltider dagligt, og de skal opleves som en pause (ro).

2. Når du mærker, “stress” altså at nu er der ikke flow og glæde, så træk dig 2 min., evt. gør det så snart det er muligt. Sæt dig rank og afslappet, træk vejeret dybt ned i maven, pust langsomt ud. Gør dette 3x.

3. Hvis du er et menneske, der lige har behov for at “spise” det er bliver sagt, før du handler. Så vær åben om det, sig højt, jeg skal lige have et minut, til at mærke opgaven.

Med disse 3 tip, kan du ændre hverdagen, fordi du giver dig selv ro. Og der er tid til det. Jeg ved, fordi jeg selv har mærket det, at der bliver overskud, når du benytter disse pauser. Jeg har også mærket underskuddet, ved at tro jeg kunne løbe dagen igennem, og klare mig på tilfældig mad og sødt.

Lige nu arbejder jeg med at sammensætte en behandling, som får dig “retur” til at mærke dig selv og behovet for pause, for i vores hverdag, sker det ind imellem, vi glemmer og mærke behovet for pause. På et tidspunkt kommer vi så langt væk fra behovet, at vi ikke tror behovet er der mere.

Resultatet: Vi bruger mere strøm, holder kortere og kommer ikke i mål.

 

Jeg har jævnligt kunder som siger de ikke har behov for pauser. Samtidig vil de gerne have mere hverdagsoverskud.
Det er skønne kloge og velbegavede mennesker, som vil sig selv det bedste. Behovet for pause og ro, er blevet aflært.

De kærligste weekend hilsner

Evah Izabella Beierholm

0 svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også læse om: