Hemmeligheden bag overskud i hverdagen

Jeg mødtes med den skønneste kvinde i dag, på Albi kaffebar i Hornbæk.
Faktisk sidder jeg her stadig, for det må være dagens blog, tænke jeg da hun gik.
Hvorfor?
Fordi jeg ved den skønne kvinde går hjem og handler.
Jeg ved hun nu har fundet frem til sit overskud.
Jeg ved hun fylder på fra nu, af energi og hverdagsoverskud.
Jeg ved det fordi hun lyste, da hun gik.

Vi skal have et forløb, det sagde hun i telefonen

Jeg svarede helt roligt, da kvinden i telefonen sagde:
”Min veninde siger du kan hjælpe mig, der skal nok et længere forløb til.”

Jeg svarede faktisk, lad os nu lige tage det roligt, vil du ikke møde mig før du køber et forløb. Du er velkommen til et forløb, men måske kan mindre gøre det, og måske matcher min støtte ikke.

Vi aftalte cafemøde

Jeg fornemmede samtidig, at et formelt møde – uanset hvor hyggelig, jeg mener der er i min klinik / mit kontor, ville overvælde kvinden. Vi aftalte derfor en session, på en rolig cafe.

Vi mødtes og erfarede hurtigt både tillid og gensidighed.

Jeg er interesseret i dit hvorfor

Kvinden fortalte, hun ofte stressede – at hun syntes livet forlangte for meget af hende. At kravene var blevet for store.

Da hun havde talt længe og meget om alt det hun IKKE kunne og IKKE magtede, spurgte jeg til hendes HVORFOR.
Hvad er det der driver dig?
Hvorfor gør du?
Hvorfor mener du?
Hvorfor er du?
Hvad giver dit liv mening?

Jeg aner det ikke

”Jeg aner det ikke, jeg vidste dette ville blive et langt forløb” svarede hun.

Smilende, gik jeg i gang, med et tjek. Jeg var nysgerrig – det er jeg altid, på hvad der får ilden i et menneske til at brænde.
Vi legede med ord, med sætninger, sat dem i rækkefølge, afprøvede osv.

Nu var smilet ikke kun mit, for lige med et sagde hun og smilede stort

”Jamen det er jo ikke vigtigt, om jeg har styr på alle kravene, det er meget vigtigere for mig at, jeg har tid til…… (jeg afslører ikke hendes hvorfor, da jeg har lovet hun må være anonym)”

Tanken gør forskellen

Vi talte videre om det, at vores tanker styrer vores virkelighed. At det ikke er virkeligheden, at vi ser verden gennem vores tanker, derfor ser det ud som om det er virkeligheden. Nøjagtig som i TV reklamen, hvor en kvinde tror hun, har fået nyt køkken, men det er bare et rullegardin med et billede – vist Ikano bank reklame – hende i reklamen, blev vred, da det bare var et billede.
Det er – med modsat fortegn – sådan vi oplever virkeligheden, fordi vi har lært at se gennem briller med en bestemt farve, tror vi, verden har den farve.

Kvinden jeg mødtes med, havde fået briller, med ”jeg skal styrte afsted, intet går let og jeg har travlt” farve.

Nye briller

Jeg er ikke optiker, i dag hjalp jeg en kvinde til at skifte sine livs-syns-briller. På 55 minutter skiftede hun stemning. Fra at være træt, uoplagt, hverdagsstresset og tro hun intet kunne nå og magte.

Hun valgte nye briller, hun opdagede at hendes hvorfor, altså det, der giver hendes livs-ild næring, ikke er ovenstående. Det er et andet valg. Vi talte lidt om dette, pludselig lyste hun. Opgaverne, er stadig de samme, hun ser nu bare andre løsninger, nye måder. Hun ser tid til pause.
Vi talte om pause, for hun sagde: ”Jeg har ikke tid til pauser, jeg skal altid noget i min pause, (kalenderen kom frem). Jeg skal til lægen, til gynækolog, til øjenlæge (lidt morsomt) og i dag bruger jeg min pause med dig.

Hvad er en pause

Kort blev jeg forundret, er du syg? Spurgte jeg.

Nej, svarede hun… Jeg skal bare have tjekket jeg er rask, jeg kan jo ikke mærke mig selv – øjenlægen var også en kontrol – fordi når MAN er over 40 år bliver synet dårligere. BUM, fristes jeg til at skrive, for hvem siger det?

Jeg er ikke modstander af kontrol. Jeg tror på vi får stor hjælp af læger, øjenlæger mv. – og jeg glæder mig da over, hun i dag brugte sin pause med mig – vi lærte noget, begge to.

Men en pause, betyder ro, så du kan lande i dig selv. Så du kan mærke dig, så du kan føle. Netop når du føler / mærker, kan du handle ud fra dig.  Handler i overensstemmelse med dig selv. Du mærker dit hvorfor, hvad der er rigtigt og forkert, for dig.

I pausen genopdager vi lyset

Lys er kraft / energi, mørke er ingenting, det er derfor der er mørke.
Stå i et mørkt lokale, gå hen og tryk på lyskontakten, så skinner lyset.
Alt vibrerer – det er det der frembringer lyset – vibrationen af mørke, også mørke tanker, skaber intet, så snart du får en tanke, der tænder en gnist, begynder lyset at brænde. Er du endt på en vej af mørke tanker, kræver det en pause, at ændre.

Quickfix findes sjældent, så forvent ikke, du på 20 sekunder står i fuld blus, jeg har dog set det.
Det handler om, tro på, tillid til, at du skridt for skridt, finder din vej, netop fordi du brænder. Jo flere skridt du tager i lyse – tanker, hvor du er taknemlig og i tanker, hvor du modigt mærker følelsen, også følelserne af modstand, så du kan skifte retning, mod mere lys – jo, mere energi har du.
Alle energikilder kræver pleje, ellers brænder de ud.

Kvinden i dag fandt en flig af hverdagsoverskud, hun genfandt sit lys. Jeg ved, hun nu handler. Jeg ved jeg næste gang vi mødes, ser et bål.

Hun endte ikke med at købe et forløb, hun bestilte en ny tid – med ordene, jeg skal have noget af dit brænde, til mit bål.

Så smukt – jeg blev rørt.

Webinar, den 21. november 2016 kl. 19.00. Vil du med, gratis?

mindre stress mere overskud

Jeg vil også gerne støtte dig i ”brænde til dit bål”. Ses vi på mandag, online.

Du kan tilmelde dig her  knap

Læs mere om webinaret Mindre stress, mere overskud i hverdagen.

Gratis webinar

Rigtig dejlig torsdag til dig.

Kærlig hilsen

Evah Izabella Beierholm        

Du kan også læse om:

0 svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *