Følelsernes skraldespand

Krop og psyke, sjæl i balance. -Jeg er der lige om lidt, der hvor jeg får en pause….. Jeg skal bare lige nå og nå og så er der lige….. Sådan lød mit svar engang, til mig selv. Og sådan siger mange af mine kunder, i starten.

Da jeg besluttede at tage ansvar for mit hverdagsoverskud.
Besluttede jeg også at lære mine behov at kende.

Den store forskel, den forskel der giver hverdagsoverskudet, er at jeg dagligt tømmer skraldespanden.
Den følelsesmæssige skraldespand.

Vores krop er fantastisk intelligent, den husker alt, den passer på sig selv. Når du presser for meget tager kroppen handling. Den sorterer og smider ud. Maven er udnævnt til følelsernes skraldespand.

Maven husker alle dine ubalancer, at du tog til tante Oda fødselsdag, selv om du var syg. At du smiler kunstigt, på jobbet og drømmer dig videre, men ikke handler. At du skælder børnene ud, bagefter har dårlig samvittighed. Den uafsluttede diskussion på jobbet, oplevelsen af uretfærdighed -Maven samler også al din styrten rundt op, når kroppen ikke kan følge med.

Det er ok at have travlt. -Pauserne gør det muligt

Kender du det, at skulderne er skudt frem og ryggen føles rund. Du sidder – eller står, der og kan næsten ikke tænke en tanke. ALLIGEVEL bliver du ved, der må kunne komme en løsning ud af mig. – Jobbet kalder. Så må andet vente.

NEJ, det gør der ikke, kommer en løsning, for hjernen er lukket, kroppen er gået i gang med oprydning og din mave tager imod.
Lige nu lagres der en lille bid, jeg har ikke behandlet mig selv ordentligt og en bid, der er ikke tid nok, i din mave.

Når du kommer hjem, er overskuddet væk, du kigger på vasketøjet, på rodet, børnene har lektier. Du har egentlig mest lyst til at råbe. Du husker skænderiet fra i morges, skubber det væk, tilbage bliver en flig af, det var nok min egen skyld.

Nu sidder – står du der igen. Skulderne er på vej frem. I dag rejser du dig op. Går en tur, griner med en kollega eller måske henter du en ny blomst.

Så skete det, jobbet blev roligt gjort. Resultaterne viste sig, for du gav hjerne og krop en pause, krop, psyke og sjæl, fik en chance for at komme i balance.
Det er ikke nødvendigt med lange pauser, store spature for at være selvkærlig, de små forandringer virker.

Jeg kan sove i en måned

Har du overset kroppens råb om pause, så har kroppen fyldt i din følelsesmæssige skraldespand. Al din energi bruges på at makulere, ophobede oplevelser, men makulatoren, din mave, er gået i stå. Måske helt fysisk, måske som smerter, måske mærker du bare du er fyldt, træt, energiforladt, eller følelsen af at kunne sove en måned.
Du skylder på energikontoen, fordi du grådigt har shoppet ind. –

Fyld på med energi hver dag

Nøjagtig, som en bil, forbruger vi energi. Ikke kun kalorier til forbrænding. Vi bruger mental energi på at være mennesker. Derfor skal vi også have mental energi påført. – det gode grin, er et eksempel på mental energi.

For tanket op, dagligt:

  1. sæt en ½ time af dagligt, fokuser på noget du VIRKELIG vil og kan LIDE.
  2. spis sundt, pas måltiderne, i min optik ikke på klokkeslæt, men når du mærker sult. (hvis ikke du mærker sult, så er du aflært. Så skal du lære dette)
  3. Få din nattesøvn. Omkring 8 timer. Hav mindst et par gange om ugen hvor du er i seng kl. 22, for at følge den naturlige rytme.
  4. fyld dig selv, før du fylder andre. Lær at sige nej, stå ved hvad du mener.

Du har ansvar for dig, de andre har ansvar for dem. Tag kun dine kampe.

Er din skraldespand overfyldt

Så er første skridt, at mærke det, der er du nu, ellers havde du ikke læst hertil. Næste skridt at erkende det, tredie skridt handling, ikke voldsomme handlinger. Måske er din handling, en ekstra times søvn dagligt. Måske har du brug for en mentor, en coach, en fokus behandling. De sidste 3 handler om at støtte dig i at se dine daglige mønstre, derved også se / mærke hvad du har gemt i din krop samtidig at få boostet din energi. Så du kan tage hverdagsoverskudet ind.

Jeg ønsker dig dejligste dage.

Kærlig hilsen

Evah Izabella Beierholm

0 svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også læse om: