Det er, som det er

Indimellem skal vi stoppe med at undre os, – med at ville, – med at finde løsninger. Glemme at analysere. Lade det besværlige ligge. Leve med, det bare rart at vide, det er, som det er. Fordi accepten gør det er muligt at bevæge sig.

Træt, hudløs, sårbar og ked af det, sidder hun der, til en mentoringsession.
”Jeg giver op.”
”Jeg orker ikke mere.”
”Hvorfor er det sådan?”
Kom ordene.
Hun sidder helt stille, i det øjeblik hun overgav sig, kom tårnene. Nu er der ro.

Opgiv kampen, det er en gave

Camilla, for det hedder hun, smiler forsigtigt, trækker vejret, dybt og inderligt. De sidste rester af kampen slippes ud med vejrtrækningen.

Camilla smiler forsigtigt, det at hun opgav kampen. Gav hende mulighed for at give slip. I ro og med adgang til følelserne mærker hun sin sårbarhed.

Hun stoppede med at kæmpe, stopper med at gøre modstand.

Det er en gave. Måske ikke lige den gave du umiddelbart ville skrive på ønskelisten. En gave, der giver dig mulighed for at føle, se, smage, høre og lugte mulighederne, frem for at kæmpe mod det umulige.

Når du giver op, giver du mulighed for at lukke nyt ind.

Hvor store krav er du parat til at tage imod, fra dig selv

Forestil dig, du bliver placeret bagved en tor tung lastbil. Nu får du at vide du skal skubbe den!

Hvad vælger du, at skubbe eller give op?

Nogle gange har vi mentalt sådan en lastbil, alligevel hiver og skubber vi, til energien og alt mod er brugt op. For vi skal jo ikke give op, vores kultur, opdragelse….. har præget os. Vi giver ikke op.

Jeg mener ikke vi altid bare skal give op. Tværtimod, det er handling der gør forvandling.

Ind imellem er det bare sådan, at du enten kan handle ved at skubbe ”en umulig lastvogn” eller du kan handle ”ved at give op”.

lastbil

Omstændighederne er som de er

Du kan ikke altid ændre dine omstændigheder. Du kan ændre dig. Du er det eneste menneske, du kan ændre.

Jo mere du maser på for at ændre noget ydre, jo mere modstand du møder, jo flere kræfter skal du bruge, og jo mere modstand du møde, jo mindre energi og overskud har du.

Fokus mistes

Er modstanden for stor, mister vi fokus. Det bliver umuligt at holde fokus på det, det egentlig handler om. Inden dette punkt, hvor fokus er umuligt at nå, handler det om at flytte sig, at vide, der er andre muligheder. Det er ok at give op. Nogle gange er det bare hvad det er.

Gå efter mulighederne

Brug livet på at have hverdagsoverskud, gå efter mulighederne, der hvor du kan se, det du ønsker. Drop at kæmpe, når kampen mærkes drænende og hård.

Jeg mener ikke, du ikke skal udfordre dig selv, men gå efter begejstringen.

Begejstring, selv om det kan føles udfordrende i nuet. Når du gennemfører det mål, du har sat dig, kommer begejstringen.

Det er en helt andet følelse, end at blive i en kamp, som sandsynligvis ikke er din egen, men en kamp, du har ”lånt” dig ind i, fordi du troede du kunne ændre andre eller verden.

Du har dig og intet andet

Flyt dig når du oplever, her kan jeg ikke finde svaret, her giver jeg op, det er for tungt, for meget….. Du kan ikke ændre verden, ændre ham, ændre…… Du kan være en del af, den del du kan byde ind med, er dig. Intet andet. Hvis du kæmper så meget at du mister dig, så er det for sent… så har sygdom, stress, depression…. taget over, fordi din kloge krop, har stoppet dig.

Så giv op, drop at kæmpe. Du får ro, derfor er “opgiv kampen” en gave. Roen giver dig nemlig, dig tilbage.

Ro i sindet og i sjælen

Jeg ønsker dig de dejligste dage.

Kærlig hilsen

Evah Izabella Beierholm

0 svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan også læse om: